Műszaki tartalom

MŰSZAKI LEÍRÁS
 
Az épület műszaki tartalma

A „CORNERHÁZ” társasház Dunaharasztiban, a Fő úton, 1.180m2 nagyságú területen épül. A társasházzal szemközt található a HÉV Dunaharaszti külső (központi) megállója, amellyel könnyen, kb. fél óra alatt elérhető  Budapest központi területe.

A lakások kialakításánál törekedtünk a terület kedvező tájolásának kihasználására. Az épület fszt+1 emelet kialakítású, a földszinten az utcafronton 4 db üzletet, a hátsó traktusban saját kertkapcsolattal rendelkező lakást és egy irodát alakítottunk ki, az emeleten garzon, 1 és 2 hálós lakások vannak, többségükhöz tartozik legalább egy erkély. A Társasházban összesen 9 db lakás, 2 db iroda és 4 db üzlet található.

Az épületen belül, „U alakban” alakítjuk ki a parkolókat, melyek mindegyike fedett, 4 parkoló mögött tároló is található, kert az épület hátsó udvarában lesz kialakítva. A külső megjelenésben a manapság divatos fehér és szürke színek dominálnak.

Az épületet a helyi kialakult beépítési módnak és építési szabályzatnak megfelelően helyezzük el. A lakások két lépcsőházon, az üzletek közvetlenül az utcáról, a földszinti iroda és lakás az udvaron keresztül érhetőek el.

TEHERHORDÓ ÉPÜLETSZERKEZETEK (statikai terv alapján):

Alapozás: Pontalapokra támaszkodó vasbeton alap vasalt aljzatbetonnal
Felmenő szerkezet: Az épületek tartószerkezete monolit vasbeton vázszerkezet, kitöltőfalazattal
Födémek: közbenső födém monolit vasbeton síklemez, zárófödém könnyűszerkezetes , a tetővel egy időben készülő, a felső vasbeton koszorúra támaszkodó kialakítású
Lépcsőszerkezet: monolit vasbeton

NEM TEHERHORDÓ SZERKEZETEK

A külső határoló falak: 30 cm-es N+F téglából készülnek
10 cm homlokzati hőszigetelő rendszerrel, vékonyvakolat fedő réteggel készülnek
Lakások közötti és folyosói elválasztó falak: A lakásokat elválasztó fal anyaga hanggátló tégla
Lakáson belüli válaszfalak: 10 cm válaszfal tégla

TETŐSZERKEZET

Magastető: szürke beton cserépfedés

LÉPCSŐ, KÖZLEKEDŐK

Padló: anyagában színezett csúszásmentes gres padlólap
Mennyezet: álmennyezet, felette vízszintesen elhúzott közműcsatornák, kábelek, vezetékekkel, a glettelt felületeken fehér diszperziós festés, a gépkocsi parkolóhelyek felett és a lakásokhoz tartozó földszinti tárolókban a földszint feletti födém alsó síkján épületenergetikailag méretezett vastagságú kőzetgyapot hőszigetelés a szükséges helyeken.
Kapu: egyedileg gyártott személykapu és gépkocsibehajtó kapu
Kukatároló
Padló: anyagában színezett gres padlólap
Fal: 1,7 méter magasságig csempeburkolat, felette vakolt, glettelt falfelületen fehér diszperziós falfestés (vízcsap, padlóösszefolyó)

KERT

Kialakítás: zöldfelületek kialakítása az alaprajzon látható területeken

ÉPÜLET VENTILLÁCIÓ

A konyhák szellőztetése konyhai elszívó berendezésekkel lehetséges.
A fürdőszobák, WC-k egyedi ventillátorokkal kapnak szellőztetést, villanykapcsolóról működtetve.

FŰTÉS/MELEGVÍZ ELLÁTÁS

A társasházban a fűtést és melegvízelőállítást puffertartállyal kiegészített gázüzemű berendezések szolgáltatják, melyek az emeleten található gépészeti helységben lesznek telepítve.
A lakásokon belül az összes helyiségben a gázfűtő berendezésekről üzemeltett, „vizes”padlófűtést alakítunk ki, csakúgy, mint az üzletekben és irodákban, minden egységben (lakások, irodák, üzletek) 1-1 központi szabályozó termosztáttal
A fürdőszobákban törölközőszárító csőradiátorok szerelünk fel kiegészítve a padlófűtést

MÉRŐESZKÖZÖK

Minden közmű fogyasztás (ivóvíz, elektromos energia, fűtés-hűtés) lakásonként külön mérőórával, ill. hőmennyiségmérővel mérhető
 


 
A lakások műszaki tartalma

ERKÉLY, TERASZ


A teraszokon lévő padlólap egységes, felár ellenében sem változtatható.

NYÍLÁSZÁRÓK

Bejárati ajtó: műanyag bejárati ajtó fehér színben, kitekintővel.
Beltéri ajtók: Invado (vagy hasonló) típusú papírrácsbetétes dekorfóliás felület teli kivitelben, választható színben, építész tervek szerinti méretben (fürdő, WC, gardrób, kamra: 75/210, lakószobák: 90/210)
Ablakok és erkélyajtók, korlátok: A homlokzati nyílászárók műanyag szerkezetűek acél vasalatokkal, belső műanyag könyöklővel és külső műanyag párkánnyal. 3 rétegű hőszigetelő üvegezéssel

PADLÓBURKOLAT

Lakószoba: laminált parketta, színharmónikus szegélyléccel, alátét szigetelő és párazáró fóliával, 3 választható kialakítással
Fürdőszoba, konyha, közlekedők: látványtervek alapján, 4 választható (3 alapáras, 1 feláras) kialakítással

FALBURKOLAT, FALFELÜLET

Lakó-, előszoba háztartási helyiség külső tároló: vakolt, glettelt felületen fehér diszperziós festés (színes festés vagy tapéta felár ellenében sem kérhető)
Fürdőszobában, wc-ben 1,7 m magasságig, I. osztályú, kerámia falburkolatok az építészeti tervek szerint, látványtervek alapján, 4 választható (3 alapáras, 1 feláras) kialakítással
A lakások előtt a homlokzati falban vagy a lakások előszobáiban építész tervek szerint kialakított mérőszekrényben kerülnek elhelyezésre a hőmennyiségmérők.
Lakásonként 1-1 központi szabályozó termosztáttal lehet a fűtést vezérelni, a programozható termosztát a nappaliban található.
A fürdőszobákban törölközőszárító csőradiátorok szerelünk fel kiegészítve a padlófűtést

SZANITEREK ÉS SZERELVÉNYEK – BENDE kiválasztja

Mosdókagyló: Alföldi Bázis mosdó 55×45 cm porelán, fehér
Kézmosó: csak a külön WC-kben, Alföldi Bázis 4123 porcelán, fehér
Kád: 170×70 egyenes kád – 4 mm-es szaniter akril fehér antibakteriális akril, minőségi anyagkombináció praktikusan kialakított fürdőtér, csúszásgátló a zuhanyzáshoz
Zuhanytálca: , 90×90 cm, króm zuhanyleeresztővel (a zuhanykabin nem része a műszaki tartalomnak)
Mosdó csaptelep: Grohe mosdó csaptelek, egylyukas kivitel, fém fogantyúval – Grohe 28 mm-es kerámiabetéttel – Beépített mennyiséghatárolóval. – húzó rudas leeresztő garnitúrával
Kádtöltő csaptelep: Grohe kádtöltő csaptelek: fém fogantyúval – Grohe 46 mm-es kerámiabetéttel- beépített „-os zuhanykimenetben – fém fali rozettával – belép oldali visszafolyás gátlóval – Grohe fém felülettel
Zuhany csaptelep: Grohe zuhany csaptelep: fém fogantyúval – Grohe 46 mm-es kerámiabetéttel – beépített mennyiséghatárolóval – Beállítható minimális mennyiség kb. 2,5 l/perc – zuhanykimenet lent ½” – Beépített visszafolyás gátlóval fém fali rozettával – belépő oldali visszafolyás gátlóval – Grohe króm felülettel.
Zuhanygarnitúra: Grohe zuhanygarnitúra II: kézi zuhany II – fali zuhanytartó, állítható – Relexaflex gégecső 1.750 mm, ½” x ½” – Grohe króm felület – átfolyás korlátozó 5.8 l/min.
WC: porcelán, fehér, mélyöblítésű fali konzolos WC- kagyló falsík alatti öblítőtartály, hosszú és rövid öblítést biztosító kétgombos kivitelben.
Mosógép csatlakozó: falba szerelt szennyvíz csatlakozási és hidegvíz vételi lehetőséggel, alaprajz szerinti helyen a fürdőszobában, illetve azon háztartási helyiségben, ahol alaprajzon külön jelölve van
Mosogatógép csatlakozó: a konyhai mosogató kombi szelepén keresztül vízvételi lehetőséggel és a mosogató kombi szifonján keresztül szennyvízelvezetési lehetőséggel (a mosogatótálca, a mosogató csaptelep és a szifon nem része a műszaki tartalomnak)
Erősáramú elektromos hálózat
Mérőszekrény: a lakások elektromos fogyasztásmérői csoportos mérőhelyen kerülnek kialakításra
Teljesítmény, kiépítés: A lakások vételára 1X32A teljesítményű elektromos áram vételezésének kiépítését foglalja magában.

ERŐSÁRAMÚ ELEKTROMOS SZERELVÉNYEK – BENDE MÓNIVAL

Aljzatok, kapcsolók: SHCNEIDER Asfora típusúak fehér színben, kiviteli terv szerint
Dugaljak száma: szobákban ……….. db (részben dupla, ill. hármas) a konyhában konyhapult fölött …..db általános célú dugalj. Fürdőszobában a mosdó felett (tükör helye mellett) és a mosógép számára 1-1 dugalj. A dugaljak elhelyezése az elektromos terv szerint történi, műszaki konzultáción lehetőség van az áttekintésére.
Világítás
Szabvány szerinti vezetékhálózat kiállásokkal, helyiségenként 1 db E27-es foglalat izzóval. A kiállások elhelyezése az elektromos terv szerint történik, műszaki konzultáción lehetőség van az áttekintésére.
Szoba, előtér: 1-1 db mennyezeti kiállás, étkezőasztal felett külön mennyezeti kiállás (kivéve, ha az étkezőasztal a konyhában kerül elhelyezésre az alaprajz szerint)
Fürdőszoba: 1 db külön fali kiállás a mosdó felett kb. 200 cm magasságan
Konyha: 1 db mennyezeti kiállás, 1 db külön fali kiállás a felső konyhaszekrények alatti világítás számára kb. 150 cm magasságban
Erkély, terasz: oldalfali vagy mennyezeti lámpa égővel és lámpabúrával (nem választható), beltéri kapcsolóval. A homlokzati világítótestek terv szerinti pozícióban készülnek, mindenhol azonos kivitelben (nem választható)

GYENGEÁRAMÚ ELEKTROMOS HÁLÓZAT ÉS SZERELVÉNYEK

Lakásonként egy informatikai csatlakozás, lakóhelységenként 1-1 tv kiállás készül a lakótérben elhelyezve, valamint kaputelefon és csengő. A szolgáltatóval való szerződéskötés a vevő feladata.
Távközlési szolgáltató: a ház és a lakások távközlési hálózatát a kiválasztott távközlési cég fogja kiépíteni, a közös területen futó vezetékhálózat az ő tulajdonába kerül, amin az általa nyújtott szolgáltatások vehetők igénybe. A házban más szolgáltató a társasház megalakulását követően a közgyűlés által hozott határozat alapján építhet ki hálózatot és nyújthat távközlési szolgáltatásokat.
Vagyonvédelem: Lakásonként vagyonvédelmi hálózat alapcsövezéssel ellátott állapotban kerül átadásra.
A következő készülékekhez épül ki a védőcső: riasztó központ, kezelő egység, a bejárati ajtóra szerelhető nyitás érzékelő
Kaputelefon: 1 db készülék az előtérben, kültéri egység a lépcsőház bejárati ajtaja mellett.

VÁLASZTÁSI ÉS VÁLTOZTATÁSI LEHETŐSÉGEK

Az építtető által meghatározott határidőig a vevő a beépítendő termékek típusaiból választhat. A vevők részére a termékek kiválasztására egyszeri, 1,5 órás konzultáció biztosított. A további megbeszélések költsége 30.000 Ft+ÁFA alkalmanként. A határidő eltelte után nincs lehetőség további változtatásokra, és az építtető által meghatározott termékek kerülnek beépítésre. Az alapkínálatból történő választás térítésmentes. A változtatások csak személyes konzultáció során végezhetők, e-mailben történő megerősítés szükséges.
Az alábbi anyagok választhatók a mintakollekcióból:
belső ajtó
kerámia padló- és falburkolat
laminált parketta

KÜLÖN TÉRÍTÉS ELLENÉBEN RENDELHETŐ TERMÉKEK:

Az építtető által meghatározott határidőig és hozzájárulásával a vevő rendelhet az építtető által megjelölt mintakollekcióból. A változtatási igényekhez kacsolódó személyes megbeszélések költsége 30.000 Ft+ÁFA alkalmanként.
A határidő eltelte után az építtetőnek nem áll módjában külön rendelést biztosítani és az általa kiválasztott termék kerül beépítésre.

Az egyedileg rendelt anyagok és berendezések többletköltségét a vevő köteles előzetesen, külön megállapodásban szerződve megtéríteni. A külön rendelt anyagokat az építtető csak a fővállalkozóval megkötött adás-vételi szerződés feltételeinek teljesülése esetén építteti be.

RENDELHETŐ TERMÉKEK

riasztórendszer
redőny beépítése

BELSŐ KIALAKÍTÁS VÁLTOZTATÁSA

A lakások belső kialakítása nem változtatható, a vevőnek nincs lehetősége saját beszerzésű anyagokat, illetve termékeket, a kivitelezés során saját kivitelezővel beépíttetni.

AZ ÉPÍTKEZÉSRE TÖRTÉNŐ BEJÁRÁS:

Az építtető az építkezés folyamán nem biztosít bejárást az építési területre, ott csak az oda beosztottak, illetve az engedéllyel ott lévők tartózkodhatnak.